Onsdag 18.11

Hann ni gör något annat än träna och tävla i Shanghai? 
Ja, visst han vi med annat också. Vi var flera gånger till face market och prutade till oss de bästa prisen. Martina prutade som hon inte skulle ha gjort något annat i sitt liv, jag däremot var inte lika tuff av mig.
 
Vår shopping ser ni här:
 
 
Lite skor, kläder, väskor, halsdukar, klockor, kinapinnar,  smycken mm.
 
 
 
Köpte en riktig kinaklänning, matchade den med morgontofflor.
 
 
En dag var vi till ett buddisttempel; Jingán Temple. Det var mäktigt att höra munkarna be och folket bad med dem. Flera av besökarna satt och vek små pappers båtar av silverpapper, vi var såklart nyfikna och frågade vad de höll på med. De svarade att det är: Money to Buddha. De vek på något sätt in sina böner och brände sen upp sina påsar fyllda med silverbåtar.
 
 
I det stora tornet slänger man pengar, om man prickar.
 
 
Man ber med rökelser mot sin panna, svängd mot Buddha.
 
 
Påsar fyllda med böne "båtar".
 
 
Här eldas påsarna upp och i luften flyger fullt med små pappersbitar. 
 
 
Den stora Buddha statyn.
 
 
 
Vi var också en kväll med en flodbåt och beundrade de stora upplysta byggnaderna;
 
 
 
 
 
De som tog hand om oss från den kinesiska skolan hade ordnat så vi slapp till ett Alternative Chinese Medicine Hospital. Det var.. annorlunda. Deras sätt att lösa krämpor och sjukdomar är via olika örter, djur, blommor, gräs och mineraler som man kokar ihop till en dryck/soppa och som då på något sätt botar patienten. Akupunktur och massage används också till allt, samt att läkarna koncentrerade sig mycket på puls och tungas färg. På bilden nedanför ser ni alla punkter på människokroppen som påverkas av olika sjukdomar, och var akupunkturnålarna sätts för att bota.

 
Medicin rummet..
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar