Måndag 16.11

Den stora frågan; vad åt ni i Kina? 
Ja säg den som vet. Vi var några gånger och äta mat som vi faktisk visste vad innehöll; lasagne, lax, höns och spagetti. Annars ingen aning. På Kinesiska restauranger var menyn på enbart kinesiska. Såå att.. Jag som förstår 0 % kinesiska fick beställa utefter gissning. Det fanns bilder på maträtterna oftast så lite hum om vad den innehöll fick man ju, men inte exakt.

Plus att man äter med pinnar, inga smörknivar man kan smyg äta med för smöret breds såklart med pinnen. Skedar fanns så det var ju tur, men kineserna drack t.ex. yoghurt och soppspad så de använde sig inte alls utav dem.
 
Här är en fin bild av vårt soppätande. Nudlar, brödbitar, lite grönt och ett stort ben. Tror detta var det värsta jag åt. De vit/bruna klumparna på fatet heter dumplings och är gjorda av någon sorts deg som är fylld med lite smått och gott, ofta fläskfärs. Klumpen kokas/steks eller ångas och äts sedan som den är. Dessa var ätbara och tydligen en sak man måste äta om man besöker Kina.
 
 
 
Detta är en bild på hotellfrukosten, eller ska vi säga såhär; de saker av frukosten vi åt. Denna dumpling var väldigt fluffig, som en svamp. Not my kind of cup of tea..
Till frukost serverades också stekt ris/nudlar, rismjölk och varm apelsinjuice. Allt man drack var varmt. Tee till förrätt på alla restauranger, vattnet var pissljummet och mjölken uppkokad. I butikerna fungerade inte alla kylskåp, så att få tag på en kall flaska med något drickbart var inte en självklarhet.
 
 
Några restaurangbilder. En lite rolig restaurang vi besökte hade akvarier med fisk, ålar, krabbor, kräftor, sköldpaddor, grodor mm. som man kunde välja mellan. Pekade inte på något akvarium, utan i stället på en bild med en maträtt, undrar vad jag åt? Fast något sorts kött var det nog, och kål som tydligen är en basingrediens i nästan alla maträtter. Vårrullarna var till och med fyllda med kål.
 
 
En hederlig brasilians rastauran inne vid metrostationen. Uppskattade verkligen gaffel och kniv!
 
 
Vid denna restaurang åt vi efter vår seger. En stor och god buffé ute vid en sjö.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar