Måndag 17.8

Vi är hemkomna från en bra Sverigeresa. Tänkte sådär kort berätta om resan.
 
Jag, Kim, Jenna & Jonas startade alltså ner mot Åbo klockan halv 2 på natten mot fredag, båten åkte iväg mot Stockholm ca. klockan 9 och den 11 timmar långa båtresan började. Åkte dit med Viking Line Amorella och hade det helt ok på båten. Lite lång tid fick jag, men som tur kunde jag sova några timmar.
 
Båten var i Stockholm kl. 19 svensk tid, och efter att vi hade kört lite fel i stadstrafiken hittade vi fram till Pizza hut. Åt god pizza, bilade oss fram till vårt hotell i Nyköping ( Mercure Hotel ) och somnade som en stock.
 
På lördag steg vi upp kl. 8, åt en helt okej hotellfrukost och körde sedan iväg till resans mål: Kolmårdens djurpark. Där spenderade vi hela dagen, såg många fina djur och hade det riktigt gemytligt. Har tagit ca. 200 bilder, så några ska jag ladda upp här i ett senare inlägg. På kvällen tog vi det bara lugnt och åt mat vid hotellet.
 
 
Uppe med tuppen var vi på söndag, nämligen redan vid halv 5 tiden. Åkte iväg mot morgonfärjan, denna gång båten Grace. Denna båt är så fin och taxfreen mycket större, så det känns riktigt lyxigt att åka med den. Hade också så otroligt tur med vädret, eftersom det var över 20 grader och sol hela veckoslutet.
 
Så efter ca. 1 100 km med bilen och 22 timmar med färja var vår resa slut.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar