Onsdag 26.6

Recept

Härlig efterrätt med jordgubbar, passar perfekt nu på sommaren och tar inte många minuter att göra :)

Smuldeg:
2 msk margarin
1 msk sirap
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl socker

Vaniljgrädde:
2 dl vispgrädde
250 g vanilj kvarg

Fyllning:
ca. 1 liter jordgubbar

Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och knåda ihop degen med händerna. Smula sönder degen ( till små "kex" ) på en plåt och grädda i ca. 8 min i 175 grader. Vispa ihop ingredienserna till vaniljgrädden och skär jordgubbarna i bitar. Varva sedan smuldegen, grädden och jordgubbarna i ett glas. 


2 kommentarer:

  1. Ja föstar int vart min glas ha tappast tå int ja ennu hlr ha fått na åv hede :)
    Er ju no snål nu....

    SvaraRadera