Lördag 9.5

Jaa-a. Ni som känner mig och inte har levt under en sten den senaste veckan vet att jag har varit och tävlat i Taitaja finalen. Åkte ner till Åbo på måndag morgon, kom till Åbo och fick bekanta oss med tävlingsområdet, som var väldigt stort. På kvällen var vi på invigning där flera olika personen uppträdde med olika saker, bla. så var den finska artisten STIG där och sjöng för oss.

Vi fick bo på hotell Hamburger börs, och äta hotellfrukost varje dag :D Dessutom var vi till olika restauranger och äta varje kväll. Mums på det. En del shopping har vi också hunnit med.



Första tävlingsdagen var på tisdag, vi fick våra tävlingskläder samt mikrofoner som vi skulle ha på oss under tävlingstiden. Uppgiften för denna dag var att ha olika aktiviteter med 3 pensionärer och 4 förskolebarn. Vi skulle tillsammans med ett annat tävlings par komma överens om hur vår tidsplan skulle se ut och vem som skulle göra vad. Bland annat skulle vi göra frukost med dem, ha fysiska aktiviteter och prata om allt mellan himmel och jord. Efter denna tävlingsdag var vi på 3 plats, av de 8 tävlande paren.

 
Andra tävlingsdagen var uppbyggd på samma sätt, men denna gång var det 6 stycken ungdomar som hade hoppat av skolan och var arbetslösa, som vi skulle hjälpa och informera om deras möjligheter. Efter denna uppgift var vi väldigt missnöjda och trodde att vår 3 plats skulle ha sjunkit till kanske en 5 plats, men så var det icke. Kvar på 3 platsen också efter denna dag.


Sista tävlingsdagen bestod av 5 olika uppgifter; läkemedels delande, första hjälp vid stukad fot, skötsel av en baby (docka), göra upp ett schema över hur man sköter sitt hem till en handikappad person och sist och slutligen en föreläsning om motion som vi skulle dra nytta av genom att göra ett veckoschema hur vi själva ska hålla upp vårt välmående i arbetet. När vi fick se våra poäng från danna dag blev vi minst sagt förvånade, 28/30!



Efter denna sista tävlingsdag hade vi plötsligt mera poäng än alla andra. Med 2 poäng mera en silvermedaljörerna och 4 poäng mera en bronsmedaljörerna så VANN VI GULDET! Helt sjukt och minst sagt oväntat fick vi stiga högst upp på prispallen, nöjda och stolta över oss själva :)
 
Imorgon, söndag för att vara noggrann, kan ni läsa mera om vår vinst i ÖT.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar