Här en kväll för några veckor sedan prövade jag på att göra något nytt i köket, som några på jobbet tipsade mig om, nämligen meatza. Meatza är en pizza utan den kolhydratrika bottnen. Alltså är det tydligen ett bra LCHF alternativ. Inte för att jag följer någon som helst diet, men det känns ju i alla fall bättre att äta denna pizza än en vanlig.
I stället för en vetemjölbotten använder man sig av malet kött. Man blandar alltså malet kött, kryddor och ägg, trycker ut det tunt på en plåt, gräddar i 10 min och där har man sin meatzabotten. Häll bort extra fett som kommit ur färsen, på med olika fyllningar och överdrivet mycket ost, tillbaka i ugnen en stund och vips har du en god paj/pizza/biff att äta.
Googla helt enkelt fram ett meatza recept, eller varför inte bara pröva dig fram. Perfekt som lördagskvälls mysmat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar