Recept
Härlig efterrätt med jordgubbar, passar perfekt nu på sommaren och tar inte många minuter att göra :)
Smuldeg:
2 msk margarin
1 msk sirap
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl socker
Vaniljgrädde:
2 dl vispgrädde
250 g vanilj kvarg
Fyllning:
ca. 1 liter jordgubbar
Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och knåda ihop degen med händerna. Smula sönder degen ( till små "kex" ) på en plåt och grädda i ca. 8 min i 175 grader. Vispa ihop ingredienserna till vaniljgrädden och skär jordgubbarna i bitar. Varva sedan smuldegen, grädden och jordgubbarna i ett glas.
Ja föstar int vart min glas ha tappast tå int ja ennu hlr ha fått na åv hede :)
SvaraRaderaEr ju no snål nu....
Hah, kom hij å ita baa :D
Radera